Wees sociaal, koop lokaal!

Nu we door de coronacrisis gedwongen zijn meer thuis te blijven, wordt het belang van genoeg winkels in de buurt voor veel mensen duidelijker. Met medewerking van Business Club Venhuizen startte Venhuis Communicatie Producties een campagne; ‘Wees sociaal, koop lokaal!’.

Lokale ondernemers staan vaak zelf achter de kassa. De producten die je koopt komen met een verhaal en de persoonlijke service die je ontvangt zijn een groot pluspunt. Maar er zijn meer voordelen aan lokaal inkopen.

Anne Meester van Venhuis: “Door lokale ondernemers te steunen houden consumenten hun omgeving leefbaar. Zelfstandigen uit de regio spenderen hun geld ook weer lokaal. Het geld circuleert zo veel langer in de lokale economie en dat zorgt voor een sneeuwbaleffect. Daarbij leidt lokaal kopen tot meer werkgelegenheid in de regio.”

Er zijn nog tal van andere redenen om vooral in eigen omgeving te shoppen. Zo zijn het de lokale ondernemers die sportclubs, de sinterklaasoptocht en lokale evenementen sponsoren. Ook zorgt shoppen in de buurt voor minder verpakkingsmateriaal en minder vervoer van producten over lange afstanden. Daarbij is voedsel dat je lokaal koopt vaak super vers, en daardoor veel lekkerder.

Posteractie

Om het belang van lokaal kopen duidelijk te maken is Venhuis Communicatie Producties de actie ‘Wees sociaal, koop lokaal’ gestart. Veel ondernemers in de regio Drechterland ontvangen binnenkort een poster. Anne: “Hoe meer posters er worden opgehangen, hoe groter het effect. Haal dus een gratis poster bij ons op. Je vindt ons op Koggeweg 54 in Hem.”

Meer informatie vindt u op de site van Venhuis.