Terugblik bijeenkomst Foppe de Haan

Op 19 april was Foppe de Haan te gast op een bijeenkomst die wij organiseerden in samenwerking met de bedrijvenclubs van Stedebroec en Enkhuizen. Met zijn onderwijsachtergrond is uitleggen aan meneer De Haan wel besteed. Wat zijn de overeenkomsten tussen topsport en ondernemen? Aan de hand van vergelijkingen met het voetbal kwamen veel aspecten van werken met een team aan bod. Duidelijke taakverdeling, van elkaar blijven leren en positiviteit kwamen veel aan bod.

Foppe: “Soms hebben mensen echt een schop onder de kont nodig, maar vergeet vooral niet om elkaar af en toe een schouderklopje te geven. Geef complimenten!” “Je bent als coach of werkgever af een toe als een soort Chinese magiër. Je moet alle bordjes in de lucht houden en iedereen aandacht geven.”

Als afsluiter staan hieronder de 5 F’s van Foppe. Wat is belangrijk in je werk?

  • Feeling – Je moet een goed gevoel hebben bij je werk en je thuis voelen.
  • Function – Iedereen heeft bepaalde talenten, zoek een functie die daar goed bij past. En laat iedereen vervolgens alleen de taken uitvoeren die bij die functie horen.
  • Future – Vooruit denken is belangrijk volgens Foppe. Je moet altijd toekomstgericht denken en innovatief zijn. Anders zijn dan je tegenstander of concurrent en zo voorop blijven lopen.
  • Feedback – Goede feedback is iets anders dan zeuren. Evalueren is belangrijk: wat is er gebeurd? Wat kan er beter? De wijze waarop het gaat is volgens Foppe vaak belangrijker dan het resultaat.
  • Fun – Voorop staat dat je altijd lol moet hebben!

Wij danken een ieder voor hun komst en kijken uit naar de volgende bijeenkomst!