Stolp gemeentehuis Venhuizen te koop

De gemeente Drechterland heeft op 6 mei de stolp van het voormalige gemeentehuis in Venhuizen te koop gezet.
Het gemeentehuis staat sinds de opening van het nieuwe gemeentehuis in Hoogkarspel leeg. Nu er plannen zijn voor de ontwikkeling van de gemeentehuislocatie in Venhuizen gaat de gemeente de stolp van het voormalige gemeentehuis verkopen.

Toegevoegde waarde voor centrum

De stolp, het naastgelegen Koggenhuis en de Roode Leeuw zijn karakteristieke gebouwen aan het Westeinde in Venhuizen. De gemeente vindt dat die op die plek horen. Daarom is de voorwaarde bij de verkoop dat de stolp behouden blijft. Voor de stolp zoekt de gemeente een koper die ervoor zorgt dat een nieuwe invulling van het gebouw een toegevoegde waarde heeft voor een levendig centrum met een plek waar men elkaar kan ontmoeten.

Selectie kopers

Geïnteresseerde kopers met een goed plan dat past bij deze ambitie kunnen zich aanmelden op www.gemeentestolpvenhuizen.nl en doen mee aan een competitie. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt op basis van een visie en plan voor de stolp. De selectiecommissie beoordeelt alle ingediende ondernemersplannen inclusief een financiële onderbouwing.

Bewoners beslissen mee

Om te zorgen voor een zo groot mogelijk draagvlak voor de nieuwe invulling van de stolp worden bewoners betrokken bij de selectie. Het betrekken van inwoners bij toekomstige ontwikkelingen in de kernen van de gemeente is een belangrijk uitgangspunt van het programma Vitale Dorpen Drechterland.
Centrumplan Venhuizen
De verkoop van de stolp is onderdeel van het Centrumplan Venhuizen. Het Centrumplan geeft een visie op het centrumgebied van Venhuizen voor de komende 15 jaar. Daarin staat de wens voor een levendig centrum centraal. Een andere invulling van de stolp kan hieraan een mooie bijdrage leveren.

Informatie

Informatie over de voorwaarden en verkoopprocedure van de stolp is te vinden op de website www.gemeentestolpvenhuizen.nl.