Ondernemersontbijt duurzaamheid

Business Club Venhuizen (BCV) is een actieve ondernemersvereniging met allerlei interessante evenementen voor haar leden. Nu organiseren we echter een belangrijke bijeenkomst voor alle ondernemers uit Hem en Venhuizen. BCV initieert op 15 januari namelijk een ondernemersontbijt dat in het teken staat van duurzaam ondernemen. Alle ondernemers die zijn gevestigd op het Zuiderkoggeterrein zijn hiervoor uitgenodigd.

Samen besparen, samen verduurzamen.
De overheid vraagt ondernemers te verduurzamen met de Wet Milieubeheer. Momenteel zijn veel maatregelen nog optioneel, in de toekomst worden sommigen verplicht. Het doel van de samenkomst is om te inventariseren wat de mogelijkheden tot verduurzaming zijn en om meer te leren over de verschillende subsidies. Zo bestaat er vanuit Provincie Noord-Holland de regeling OTW (ondersteuning toekomstbestendige werklocaties). Deze regeling het betreft geen investeringssubsidie, maar proces- en onderzoeksubsidie. Meer informatie hierover vindt u hier.

Door slimme gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld energiebesparende lampen of zonnepanelen kunnen we niet alleen besparen op de energierekening, maar ook op de inkoop van deze producten. Dit kan een behoorlijke besparing opleveren. Ook voor bedrijven die niet gevestigd zijn op het terrein is dit interessant.

Sprekers

We hebben een aantal experts op het gebied van verduurzaming bereid gevonden ons van meer informatie te voorzien.

 • Presentatie RUD (Barbara Harskamp)
  • Toelichting op opgave energietransitie
  • Wat is het aandeel van bedrijven en wat vraagt de Wet Milieubeheer al.
 • Presentatie ONHN (Nico Meester)
  • Toelichting subsidiemogelijkheden
  • Waarvoor kan deze worden ingezet
 • Gerard Fit
  • Praktijkverhaal over verduurzaming van Hoorn 80

De bijeenkomst is gratis voor ondernemers uit Hem en Venhuizen. Het kost u dus enkel tijd.
In ruil daarvoor krijgt u een lekker ontbijt en veel informatie. Gemeente Drechterland heeft toegezegd ons te faciliteren in verduurzaming.

Programma

Inloop 7.45 uur
Aanvang 8.00 uur
Einde programma: 9.30 uur

Locatie

Venhuis Communicatie Producties
Koggeweg 54
1607MT Hem

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Mail uw gegevens naar info@bcvenhuizen.nl of vul onderstaand formulier in.

Wij hopen u te ontmoeten op 15 januari!