Geslaagde nieuwjaarsborrel

Vrijdagavond 6 januari hebben we een gezellige nieuwjaarsborrel georganiseerd bij Timmerbedrijf de Groot. Hier vindt u een aantal foto’s van deze avond. Bedankt voor de gastvrijheid familie De Groot.

Voorzitten Arjen Grave opende de Nieuwjaarsborrel:

Was 2016 een rampjaar?
Vluchtelingen crisis, aanslagen, toenemende polarisering in de samenleving, de Brexit en de verkiezing van Trump tot president van Amerika. Het klinkt allemaal niet best.
Maar ook: dalende werkloosheid, lage rente, stijging van de huizenprijzen en consumenten vertrouwen, mega kerstverkopen. Wat een voorspoed!

We leven in een prachtige tijd; alles veranderd in snel tempo. Onzeker, ja!
Maar ook spannend, super innoverend, milieubewuster. Twee jaar geleden zag ik busjes rondrijden met “ik rij op schoon groen aardgas” en werd er volop ingezet op een tank netwerk voor aard gas. Je zal er maar in geïnvesteerd hebben. Nu wil Henk Kamp de gasproductie verminderen en worden er al wijken aangelegd zónder aardgas! Geen fossiele brandstoffen meer! Electrische auto’s! Het wordt heel gewoon.

De overheid kan het niet bijhouden met regelgeving, we kunnen het zelf niet eens bijhouden! Zelfrijdende auto’s het kan al maar wie is schuldig als het misgaat? Wie is dan de “bestuurder”?

Productleasing, ook een mooi craddle to craddle uitvinding:
Wel eens van gehoord? Het bestaat al: Philips levert verlichting in een groot kantorencomplex. De lampjes blijven van Philips. Ze worden geleased. Als ze stuk zijn neemt Philips ze weer in en recyclet de lampjes. De producent is er alles aan gelegen om zijn product zo makkelijk mogelijk recyclebaar te maken. Je kunt ook al koelkasten leasen!

De weggooimaatschappij bij het grofvuil! Recycling door de producent. Misschien een idee voor terrasoverkappingen… Zie het zo: je hebt geen Terrasoverkapping nodig: je wilt lekker warm en gezellig in je tuin zitten. Het kantorencomplex heeft geen lampen nodig, ze willen licht!

Die kant zal het in de toekomst ook met auto’s gaan. De auto staat 90% van
de tijd stil. Dan zou een ander erin kunnen rijden. Of: je koopt geen auto maar huurt er een voor de tijd dat je hem nodig hebt.
Het is al met al een fantastische tijd. Alles veranderd.
Wat niet veranderd is de liefde voor je partner en kinderen. De trots op je bedrijf. En natuurlijk de gezelligheid kennis opdoen bij de businessclub.

Wij laten ons niet gek maken door de waan van de dag. We gaan gemotiveerd verder met een nieuw jaar en met nieuwe kansen. Een gelukkig, succesvol maar vooral gezond 2017!