Aanmelden Excursie HHNK

Woensdag 28 juni heeft Businessclub Venhuizen de eer een kijkje te mogen nemen op een bijzondere plaats: de Rioolwaterzuiveringsinstallatie van HHNK in Wervershoof.

Altijd al willen weten hoe een gemaal of rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt? Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier neemt ons mee over het terrein in Wervershoof. U hoort over de verschillende taken van het waterschap en krijgt vervolgens een rondleiding langs de installaties.

Wat doet het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)?

Elke dag werken wij aan de bescherming van het land tegen het water, tegen wateroverlast en watertekort, voor schoon en gezond oppervlaktewater en voor veilige (vaar)wegen. Dit doen wij in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal: Hollands Noorderkwartier.

Uitdagingen
Het wordt steeds moeilijker om water te zuiveren. De vervuiling van het oppervlaktewater door o.a. medicijnen en drugs wordt steeds groter. Een bijzondere pilot waar we uitleg over krijgen en met eigen ogen kunnen aanschouwen. Na twee uur weten we precies wat het HHNK allemaal doet en waarom. Ook de manieren om water te zuiveren tot het drinkwater worden belicht.

Kortom: een boeiende en leerzame excursie!

De Alpha Tours bus zal om 16:20 bij de DA aan het Twijver staan en vertrekt om 16:30 sharp. De excursie zal ongeveer twee uur duren.

MENU
X