Op woensdagmiddag 23 november bezoeken we met de BCV de brandweerkazerne van Drechterland in Hem. Het is namelijk ongelofelijk belangrijk voor onze gemeenschap dat deze goed blijft draaien. Deze middag horen we meer over de werkzaamheden van de brandweer en het belang van voldoende bezetting. Onze burgemeester Michiel Pijl zal aan het woord komen over de hulpdiensten, hoe belangrijk die zijn en dan met name de brandweer.

Martijn Visser van Brandweer Drechterland zal een bevlogen betoog houden om wellicht wat nieuwe leden te werven onder de aanwezige ondernemers. En er is één idee waar we u met name over willen laten nadenken. Namelijk de mogelijkheid voor de medewerkers van de ondernemers om zich aan te sluiten. Hoeveel ‘last’ hebben ondernemers van medewerkers die zich aansluiten? Wat is het voordeel ervan en hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Op dit moment zit ons korps op precies op het benodigde niveau qua bezetting, maar het houdt zogezegd niet over. Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers 55+, dus met het oog op de toekomst is er zeker nieuwe aanwas nodig.

Aanmelden kan via de links in de uitnodiging die u ontvangt per mail.

BBQ en ingelaste ledenvergadering

Op 8 juli aanstaande hebben we een bijzondere BCV-BBQ. Niet alleen omdat we gezellig samenzijn bij Carteam Autoservice Hem, maar ook omdat we voorafgaande aan de BBQ een ingelaste ledenvergadering zullen organiseren.

Op deze ledenvergadering kunnen alle aanwezige leden stemmen of we wel of niet aansluiten bij de WBG. Dit besluit zal gelden voor de komende vijf jaar. De agenda van deze vergadering heeft u per mail ontvangen. Per lid geldt dat er één aanwezige vertegenwoordiger mag stemmen. Als u niet aanwezig kunt zijn, kunt u gebruik maken van een volmacht.

U bent van harte welkom bij Carteam Auto Service op Elbaweg 40A-1e in  Hem. Erik en Ellen zijn graag geziene gasten bij onze evenementen en leiden ons graag rond op hun mooie en recent uitgebreide bedrijf. Van een eenvoudige APK tot uitgebreid onderhoud aan uw (bedrijfs)wagen – Carteam Autoservice Hem is hét team voor uw auto. Goed en betaalbaar onderhoud in Hem en omstreken, gegarandeerd vakwerk!

Vanaf 17:00 bent u van harte welkom, om 17.30 starten we de vergadering, en na het sluiten van de vergadering maken we er een gezellige avond van! Aanmelden kan via de knoppen in de uitnodiging die u van ons ontvangt!

Graag tot dan!

In oktober organiseren we een bijeenkomst samen met Ondernemersvereniging Stede Broec.

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist, publicist, auteur en presentator. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night.

Schilling publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen. Ook presenteerde hij de NTR-serie ‘Govert naar de oorsprong van de mens’, waarin hij antwoord zoekt op de vragen ‘Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe?‘.

Wat hem uniek maakt het is vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken en om mensen te inspireren met verrassende (én relativerende) inzichten uit de wereld van het heelal.

Een lezing die je niet mag missen en die we in samenwerking met Businessclub Venhuizen organiseren.

Wanneer: 6 oktober 2022
Waar: Vereenigingsgebouw “de Tuf” (maps)
Hoe laat: Inloop 19.30 uur en Aanvang lezing om 20.00 uur

Govert stelt zich voor: https://youtu.be/YYMIw2bL8eA?t=8

Graag nodigen wij je weer uit voor onze eerste Borrel Op Locatie van dit jaar. Op 25 mei bezoeken we Schermer Verzekeringen en de Tandartspraktijk Drechterland, beiden gevestigd in het oude gemeentehuis van Venhuizen.

Schermer Verzekeringen
Bij Schermer Verzekeringen, wat al meer dan 50 jaar in Venhuizen is gevestigd, kun je o.a. terecht voor (zakelijke) hypotheken, (zakelijke) verzekeringen en bankzaken.

Persoonlijk contact, dat is wat bij hun hoog in het vaandel staat. Vanwege de onafhankelijke positie kunnen zij maatwerk bieden voor zowel verzekeringen als hypotheken. Van ziekteverzuimverzekering tot aan een bankrekening voor je zoon/dochter. Het brede producten pallet bied je gemak. Alles onder 1 dak midden in het centrum van Venhuizen!

De uitnodiging wordt alleen per e-mail verstuurd. Aanmelden kan t.z.t. via de knoppen in de mail. Laat het ons weten of jij ook op 25 mei weer van de partij bent? Tip: Zet de data vast in uw agenda en neem gezellig uw partner mee!

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 20 april in ’t Kennet. De vergadering begint precies om 19:00 uur, maar u bent vanaf 17:00 uur welkom voor het (buffet)diner. We laten ons dit keer verrassen qua eten. Met andere woorden; eerst even gezellig met elkaar eten en dan vergaderen.

De agenda van deze avond vindt u onder aan de mail die u ontving. De notulen van de vorige vergadering kunt u  hier ook vinden.

Zoals het nu lijkt kunnen we na afloop dit keer zonder beperkingen samen nog een borrel drinken. (na 21.00 uur is het voor eigen rekening.)

Aanmelden voor de vergadering kan via de mail die u nog van ons ontvangt.

Niet omdat het moet maar omdat het kan!

Op de jaarvergadering van de BCV hebben we geen rekening meer mee gehouden, maar we hebben toch besloten onze jaarlijkse BBQ weer door te laten gaan. Inmiddels lijkt het de goede kant op te gaan, maar we houden natuurlijk altijd een slag om de arm. We gaan er voor nu van uit dat dit jaar gaat de BBQ door gaat en wel op 3 september. U bent van harte welkom bij JP Koffie. JP koffie is een jong en dynamisch bedrijf. Zij verzorgen voor bedrijven en (onderwijs)instellingen de volledige ontzorging op het gebied van koffie, koffiemachines, onderhoud aan koffiemachines en alles wat bij u in de kantine benodigd is. Uiteraard staat het u vrij die avond aan Jan of Paul de nodige vragen te stellen.

Aanmelden kan via de links in de uitnodigingsmail.

Graag tot ziens!

Weet u al of u een glasvezelaansluiting wilt in uw woning en/of onderneming?

Dit is een beslissing die u weloverwogen neemt. Daarom organiseren we samen met DELTA Fiber Netwerken een inloopavond waar u alle vragen die u nog heeft kunt stellen. Ook kunt u ter plekke een abonnement afsluiten. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. (Uiteraard houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM.)

De inloopavond vindt plaats op:
vrijdag 18 juni van 17.00 – 19.00 uur

Locatie: Venhuis Communicatie Producties
Koggeweg 54 in Hem.

We zien u graag op deze inloopavond, zodat Drechterland Zuid ook glasvezel krijgt! Aanmelden kan via de knoppen in de uitnodigingsmail.

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 30 juni in de Roode Leeuw. De vergadering begint precies om 19:00 uur, maar u bent vanaf 17:00 uur welkom voor het (buffet)diner. We laten ons dit keer verrassen qua eten. Met andere woorden; eerst even gezellig met elkaar eten en dan vergaderen.

Als het volgens de dan geldende maatregelen kan drinken we afloop graag samen nog een borrel. (na 21.00 uur is het voor eigen rekening.)
Graag horen wij of u aanwezig bent, dit in verband met het reserveren voor het diner. De agenda en notulen van de vorige vergadering uitnodiging wordt alleen per e-mail verstuurd.

Het is 3 september eindelijk weer zo ver. We gaan weer een BCV-avond houden met een spreker die ons bij kan praten over de economische zaken, juist in deze tijd.

De afgelopen tijd is er eentje die de geschiedenisboeken in gaat als uniek. Wellicht heeft het voor u iets heel moois of juist iets niet zo moois gebracht, maar dat het dingen heeft veranderd en in werking heeft gezet is wel zeker.

Er is nog nooit door de Nederlandse overheid zoveel geld in de economie gestoken als nu, om deze te redden of in ieder geval draaiende te houden.

Wat heeft dit te betekenen gehad en met name, wat gaat dit betekenen in de toekomst?

Onze huiseconoom Mathijs Bouman gaat ons hierover bijpraten en uiteraard is er gelegenheid tot interactie. U heeft misschien wel vragen die voor meerdere ondernemers gelden of wellicht heeft u tips voor andere ondernemers.

Deze avond staat uiteraard in het teken van evaluatie, maar vooral van het vooruit kijken.

De ondernemersclubs van Stede Broec en Venhuizen zijn daarom van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Uiteraard houden we rekening met de dan geldende richtlijnen: zo wordt de avond gehouden buiten bij de bollenschuur van de gebroeders Boon aan de Elbaweg en als het slecht weer is kunnen we daar op gepaste afstand van elkaar binnen zitten met voldoende ventilatie.

 

Hopelijk staat u ook weer te trappelen om uw collega-ondernemers te spreken en om het verhaal van onze huiseconoom en dorpsgenoot Mathijs Bouman te beluisteren. Opgeven kan via de knoppen in de uitnodigingsmail die leden ontvangen.

 

We kijken er naar uit u weer te ontmoeten op 3 september!

Op woensdag 3 november pakt uw Business Club Venhuizen flink uit. Na uitstel van meer dan een jaar volgt gelukkig geen uitstel voor deze spreker; weervrouw Helga van Leur! Samen met Bedrijvengroep Stede Broec bezoeken we deze avond De Roode Leeuw in Venhuizen voor een interessante lezing over de wondere wereld van klimaat.

De Voormalig RTL-weervrouw is een groot ambassadeur en begenadigd spreker over onderwerpen als weer, klimaat en duurzaamheid. Haar grote passie ligt bij hoe wij als mens op een positieve manier de toekomst kunnen beïnvloeden en dat deelt ze dan ook graag tijdens haar lezingen. Zo kijkt ze dan ook met een zonnige bril naar duurzaamheid.

Helga gaat ons meenemen in de wondere wereld van het klimaat en hoe wij, als ondernemers, daar voordeel uit kunnen trekken. Onderwerpen die voorbij gaan komen zijn: het milieu, klimaatverandering of opwarming van de aarde en waar de kansen liggen voor ondernemers. (Investeren in schone energie ,en wat dan? Of juist helemaal niet?)

Het wordt een positieve, opgewekte en zonnige presentatie dus geef u snel op via onderstaande knoppen.

Het wordt een positieve, opgewekte en zonnige presentatie dus geef u snel op via de uitnodiging die u in uw mail ontvangt.

Let op: wij dienen ons aan de geldende regels van het RIVM te houden, houd uw QR-code of negatief testbewijs dus gereed bij binnenkomst. Bedankt voor uw medewerking 😊