BBQ bij Sento Modo

Op 8 september aanstaande hebben we een BCV-BBQ bij sportschool Sento Modo Sports. Zij zijn dit jaar naar hun nieuwe pand aan de Zuiderkoggeweg 31A verhuisd, en daar nemen wij graag een kijkje!

Duurzame inzetbaarheid wordt met de krapte op de arbeidsmarkt steeds belangrijker. Fitte ondernemers en werknemers zijn daarom van groot belang. Bij Sento Modo trainen veel ondernemers één op één met een van de instructeurs, maar ook sporten met het hele bedrijf is een mogelijkheid. We maken deze avond kennis met eigenaar Koen Kramer. Hij zal ons zijn fitness filosofie toelichten en het bedrijf laten zien. Daarna stoken we de barbecue op en is het tijd voor een hapje en een borrel.

Deze activiteit duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via de knoppen in de uitnodiging die u van ons ontvangt. Doe dit voor 4 september a.s.

Graag tot dan!

Op 14 april aanstaande hebben wij weer een fantastische spreker voor u in petto. Jan van Setten. Jan staat bekend om zijn gevleugelde uitspraak zoals: het leven is verwarrend eenvoudig.

Op deze avond neemt Jan je mee hoe je je klantgerichtheid kunt verbeteren of de band met je collega’s en of  medewerkers en laten we nou eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Aan de hand van hele simpele voorbeelden laat Jan zien dat het vaak een verschil van inzicht is met klanten waardoor wij denken dat we het goed doen, maar de klant daar soms iets anders over denkt. Dat geldt natuurlijk niet voor jou, maar misschien steek je er toch wat van op.

Jan staat ook bekend van het “Droeftoetertje” tegenover het “Bruistabletje” in een bedrijf. Weet je niet waar we het over hebben, kom dan naar deze avond en vraag het Jan. Het is een avond waarbij juist interactie belangrijk is, sterker nog, dan wordt Jan nog beter.

De avond in de Roode Leeuw in Venhuizen start om 19:30 met een kopje koffie en om 20:00 start Jan van Setten. Na afloop (ca 21:00) kunnen we gezellig napraten onder het genot van een borrel en een hapje en rond 22:00 sluiten we de avond af.

Wilt u alvast weten wie Jan van Setten is, kijk dan even op zijn site janvansetten.nl.

We organiseren deze avond in samenwerking met Ondernemersvereniging Stede Broec en Ondernemend Hoogkarspel. Opgeven is mogelijk via de knoppen in de uitnodigingsmail.

Graag tot 14 april!

Op 14 juli aanstaande wordt op het festivalterrein in Venhuizen (aan de Koggeweg) De Zomerborrel georganiseerd. Een avond vol livemuziek voorafgaand aan Deine Festival de dag erna. Wat ons betreft een mooi begin van de zomer na een jaar hard werken!

De organisatie pakt op de vrijdag flink uit met een professioneel festival, een uniek gedecoreerd terrein, een grote foodcorner, live entertainment en verschillende groots aangeklede muziekpodia. Op de podia zijn tussen 16:00 & 01:00 meer dan 20 bands, zangers en dj’s te bewonderen. Ze hebben gekozen voor een heel divers muziekaanbod, dus er is voor ieder wat wils. Vanaf 16:00 is het grote terras naast het hoofdpodium geopend voor de bedrijven.Een goed tijdstip om op een mooie zomerdag na het werk bij elkaar te komen.

Het is mogelijk om via de BCV 2 kaarten inclusief 3 consumptiemunten te bestellen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus werknemers en collega’s zijn van harte welkom. Meer kaarten zijn via de organisatie van De Zomerborrel te bestellen. Geef in het aanmeldformulier aan of u dat wilt, dan nemen zij hierover contact met u op. (Hieronder ziet u de mogelijkheden en prijzen hiervoor.)

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 15 februari in ’t Kennet. De vergadering begint precies om 19:00 uur, maar u bent vanaf 17:00 uur welkom voor het (buffet)diner. We laten ons dit keer verrassen qua eten. Met andere woorden; eerst even gezellig met elkaar eten en dan vergaderen.

De agenda van deze avond vindt u onder aan de mail die u ontving. De notulen van de vorige vergadering en de extra ingelaste ledenvergadering kunt u  hier ook vinden. Zoals u kunt lezen zijn zowel Voorzitter Arjen Grave als Secretaris Anne Meester dit jaar aftredend en herkiesbaar voor het bestuur.

Na afloop is er de mogelijkheid om samen nog een borrel te drinken, na 21.00 uur zijn de drankjes voor eigen rekening.

Aanmelden voor de vergadering kan via de mail die u nog van ons ontvangt.

Op woensdagmiddag 23 november bezoeken we met de BCV de brandweerkazerne van Drechterland in Hem. Het is namelijk ongelofelijk belangrijk voor onze gemeenschap dat deze goed blijft draaien. Deze middag horen we meer over de werkzaamheden van de brandweer en het belang van voldoende bezetting. Onze burgemeester Michiel Pijl zal aan het woord komen over de hulpdiensten, hoe belangrijk die zijn en dan met name de brandweer.

Martijn Visser van Brandweer Drechterland zal een bevlogen betoog houden om wellicht wat nieuwe leden te werven onder de aanwezige ondernemers. En er is één idee waar we u met name over willen laten nadenken. Namelijk de mogelijkheid voor de medewerkers van de ondernemers om zich aan te sluiten. Hoeveel ‘last’ hebben ondernemers van medewerkers die zich aansluiten? Wat is het voordeel ervan en hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Op dit moment zit ons korps op precies op het benodigde niveau qua bezetting, maar het houdt zogezegd niet over. Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers 55+, dus met het oog op de toekomst is er zeker nieuwe aanwas nodig.

Aanmelden kan via de links in de uitnodiging die u ontvangt per mail.

BBQ en ingelaste ledenvergadering

Op 8 juli aanstaande hebben we een bijzondere BCV-BBQ. Niet alleen omdat we gezellig samenzijn bij Carteam Autoservice Hem, maar ook omdat we voorafgaande aan de BBQ een ingelaste ledenvergadering zullen organiseren.

Op deze ledenvergadering kunnen alle aanwezige leden stemmen of we wel of niet aansluiten bij de WBG. Dit besluit zal gelden voor de komende vijf jaar. De agenda van deze vergadering heeft u per mail ontvangen. Per lid geldt dat er één aanwezige vertegenwoordiger mag stemmen. Als u niet aanwezig kunt zijn, kunt u gebruik maken van een volmacht.

U bent van harte welkom bij Carteam Auto Service op Elbaweg 40A-1e in  Hem. Erik en Ellen zijn graag geziene gasten bij onze evenementen en leiden ons graag rond op hun mooie en recent uitgebreide bedrijf. Van een eenvoudige APK tot uitgebreid onderhoud aan uw (bedrijfs)wagen – Carteam Autoservice Hem is hét team voor uw auto. Goed en betaalbaar onderhoud in Hem en omstreken, gegarandeerd vakwerk!

Vanaf 17:00 bent u van harte welkom, om 17.30 starten we de vergadering, en na het sluiten van de vergadering maken we er een gezellige avond van! Aanmelden kan via de knoppen in de uitnodiging die u van ons ontvangt!

Graag tot dan!

In oktober organiseren we een bijeenkomst samen met Ondernemersvereniging Stede Broec.

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist, publicist, auteur en presentator. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night.

Schilling publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen. Ook presenteerde hij de NTR-serie ‘Govert naar de oorsprong van de mens’, waarin hij antwoord zoekt op de vragen ‘Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe?‘.

Wat hem uniek maakt het is vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken en om mensen te inspireren met verrassende (én relativerende) inzichten uit de wereld van het heelal.

Een lezing die je niet mag missen en die we in samenwerking met Businessclub Venhuizen organiseren.

Wanneer: 6 oktober 2022
Waar: Vereenigingsgebouw “de Tuf” (maps)
Hoe laat: Inloop 19.30 uur en Aanvang lezing om 20.00 uur

Govert stelt zich voor: https://youtu.be/YYMIw2bL8eA?t=8

Graag nodigen wij je weer uit voor onze eerste Borrel Op Locatie van dit jaar. Op 25 mei bezoeken we Schermer Verzekeringen en de Tandartspraktijk Drechterland, beiden gevestigd in het oude gemeentehuis van Venhuizen.

Schermer Verzekeringen
Bij Schermer Verzekeringen, wat al meer dan 50 jaar in Venhuizen is gevestigd, kun je o.a. terecht voor (zakelijke) hypotheken, (zakelijke) verzekeringen en bankzaken.

Persoonlijk contact, dat is wat bij hun hoog in het vaandel staat. Vanwege de onafhankelijke positie kunnen zij maatwerk bieden voor zowel verzekeringen als hypotheken. Van ziekteverzuimverzekering tot aan een bankrekening voor je zoon/dochter. Het brede producten pallet bied je gemak. Alles onder 1 dak midden in het centrum van Venhuizen!

De uitnodiging wordt alleen per e-mail verstuurd. Aanmelden kan t.z.t. via de knoppen in de mail. Laat het ons weten of jij ook op 25 mei weer van de partij bent? Tip: Zet de data vast in uw agenda en neem gezellig uw partner mee!

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op woensdag 20 april in ’t Kennet. De vergadering begint precies om 19:00 uur, maar u bent vanaf 17:00 uur welkom voor het (buffet)diner. We laten ons dit keer verrassen qua eten. Met andere woorden; eerst even gezellig met elkaar eten en dan vergaderen.

De agenda van deze avond vindt u onder aan de mail die u ontving. De notulen van de vorige vergadering kunt u  hier ook vinden.

Zoals het nu lijkt kunnen we na afloop dit keer zonder beperkingen samen nog een borrel drinken. (na 21.00 uur is het voor eigen rekening.)

Aanmelden voor de vergadering kan via de mail die u nog van ons ontvangt.