duurzaam zuiderkogge

2021 biedt nieuwe kansen op (energie)besparen op Zuiderkogge

Goed nieuws! Het project Duurzaamheid Zuiderkogge, dat ondernemers op dit bedrijventerrein helpt geld en energie te besparen, loopt door in 2021. Door de coronacrisis heeft het project vertraging opgelopen en zijn beslissingen uitgesteld. Daarom krijgen alle bedrijven alsnog de gelegenheid aan te haken en te gaan besparen. Bijvoorbeeld bij de tweede ronde collectieve inkoop van zonnepanelen.

 

Hoe zat het ook alweer?

Een kleine twee jaar geleden heeft de ECWF bij 12 bedrijven op Zuiderkogge een zonnescan gedaan en voorgerekend welke extra winst er kan worden behaald met collectieve inkoop van zonnepalen. Eén van de bedrijven die heeft meegedaan, is Autoservice Hem. Aan de oostkant van de Provincialeweg Hoorn-Enkhuizen is dit bedrijf al 14 jaar een begrip als het gaat om degelijk auto-onderhoud en alles wat daarmee samenhangt: “Van Schellinkhout tot Oosterleek is onze markt”, vertelt eigenaar Erik Botman. Particulieren en bedrijven kunnen bij hem terecht voor onderhoud, reparatie en APK.

Eigenaar Erik Botman vertelt dat zijn bedrijf ondanks de corona-crisis nog goed doordraait: “Wij hebben veel vaste klanten die, door de kwaliteit die we leveren, terug blijven komen. Vooral aan deze kant van de Provincialeweg inderdaad. Doordat er wat minder wordt gereden, is er minder onderhoud nodig. Aan de andere kant blijven, door afnemende investeringen, oudere auto’s langer op de weg en die geven meer werk. Wat de toekomst gaat brengen weten we natuurlijk niet. Maar tot nu toe mogen we niet klagen.”

Bij het garagebedrijf is het milieubewustzijn hoog: “We zijn een autobedrijf, dus daar zijn we altijd mee bezig: afvoer van olie, het scheiden van allerlei chemische vloeistoffen. Uiteraard. Dat doen we niet alleen om te voldoen aan de regels, maar we staan er ook achter.”

 

Geen stroomrekening meer

Het kostte Erik Botman weinig om ja te zeggen tegen het aanbod van Duurzaamheid Zuiderkogge: “Het is uiteindelijk gewoon geld verdienen. Je investeert, legt zonnepanelen erop en de besparing gaat tellen. Een simpel rekensommetje. Alle stroom die nu we nodig hebben, wekken we zelf op met 60 zonnepanelen. Wij krijgen dus geen stroomrekening en verdienen de installatie in zes jaar terug. Dus laat de zon maar schijnen.”

Over de samenwerking met ECWF, die het project uitvoert, is Erik Botman heel tevreden: “Ik heb helemaal geen tijd om dat zelf uit te zoeken allemaal. En dan is het heel fijn om dat over te laten aan een organisatie die aan jouw kant staat. Leuk is dat de zonnepanelen zijn geplaats door Zonzo. Toevallig zit Zonzo ook op dit bedrijventerrein en is een goede klant van ons. Je moet elkaar in de regio ook wat gunnen, vind ik.”

 

Inschrijving sluit 1 maart

Dit is kortom een goed moment om net als Autoservice Hem contact op te nemen met ECWF. Geheel vrijblijvend informeren wij u over de huidige stand van zaken en mogelijkheden geld en energie te besparen. Heeft u interesse om mee te doen aan de nieuwe collectieve inkoopronde van zonnepanelen, maak dan svp voor 1 maart uw belangstelling kenbaar met een e-mail naar info@ecwf.nl. Maar ook voor al uw andere vragen over rendabele maatregelen om uw bedrijf te verduurzamen, kunt u ons mailen. ECWF neemt dan direct persoonlijk contact met u op. We spreken u snel!